Skip to content
belenco-white-logo

Кварцовите повърхности Belenco са хигиенични свръхмодерни повърхности с непореста структура, висока устойчивост и висококачествени полимери (свързващи вещества), съставени от повече от 90% кварц, с висока устойчивост срещу надраскване, абразия, оцветяване и химикали. Изискващ минимална поддръжка, това е един материал с изключителни характеристики благодарение на техническите и физическите си свойства, което улеснява употребата му при кухненски плотове и плотове за баня, облицовки за подове, стени и фасади, пейки и други специални области на приложение.

belenco-gallery-04

Какво е Belenco?

Кварцът придобива икономическа стойност през 80-те години и особено след 2000 г., когато се превръща в широко признат продукт на пазара на камъни. Кварцът е един от най-здравите, функционални и ценни естествени камъни в света. Историята на пускането на продукта стартира в Италия, известен производител и износител на природен камък, като идеята да се използват остатъците от естествен камък като им се добави икономическа стойност, достига до наши дни.

В наши дни технологията за производство на камък е достигнала голям напредък както по отношение на размерите, така и на възможностите при дизайна, като позволява на кварцовите повърхности – широко известни като най-предпочитаните повърхности с високо качество, да достигнат по най-добрия начин до нашите жилищни помещения.

Широко известни камъни като аметист, розов, опушен и бял кварц, са част от членовете на семейството на кварцовите камъни, като на тях са кръстени и съответните цветове.

Естественият кварц, за който се знае, че е изключително твърд и здрав, се дизайн и технология, за да се превърне в кварцовите повърхности Belenco, които са най-предпочитаните и безопасни за човешкото здраве повърхности.

Модерни повърхности Belenco

Belenco вдъхва на материала бляскавия чар на естествения кварц, като го въплътява в 38 различни вариации, събрани в една елегантна колекция от цветове и текстури, отговарящи на най-разнообразни вкусове и нужди. За разлика от конвенционалните материали, Belenco внася модното излъчване на кварца в жилищните помещения по един напълно различен начин, като всичко това идва и с върхови продуктови характеристики, и със стилен и елегантен дизайн в хармония с тенденциите на времето.

belenco-gallery-06

Belenco Каталог

Галерия